Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اتاق خبر، به نقل از اتاق ایران، درحالی‌که این روزها بازار سرمایه وضعیت خوبی ندارد، عده‌ای به افزایش سودهای بانکی دل‌بسته بودند تا شاید از طریق سپرده‌گذاری در بانک‌ها بتوانند بخشی از ضرر و زیان‌های خود را جبران کنند؛ هرچند این موضوع نیز با اظهارنظر اخیر رئیس‌کل بانک مرکزی، منتفی شد. عبدالناصر همتی، رئیس‌کل بانک مرکزی اعلام کرده بانک مرکزی به دنبال روش‌های دیگری برای کاهش فشار تورمی در بازارها است و قرار نیست از روش افزایش سود بانکی استفاده کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این شرایط گزارش‌ها حاکی از آن است که با توجه به عدم افزایش نرخ سود بانکی و از سوی دیگر، سرگردانی بخشی از منابع مالی در سطح جامعه، احتمال دارد مانند مدت‌ها قبل مجدد برخی بانک‌ها تلاش‌های خود را برای جذب این سپرده‌ها آغاز کنند.

در گذشته برخی از شعب بانکی برای جذب منابع بیشتر، خود اقدام به اجرای طرح‌هایی در شعب می‌کردند و آن رعایت ظاهری نرخ سود بانکی و اجرای سود موازی برای همین سپرده‌ها و واریز وجه آن در یک حساب مجزا بود که البته بر اساس اظهارات حسین سلیمی، رئیس انجمن سرمایه‌گذاری‌های مشترک ایرانی و خارجی امکان اجرایی شدن چنین طرح‌هایی در این روزها چندان وجود ندارد چراکه نظارت‌های بانک مرکزی بیش از گذشته است.

این فعال اقتصادی در گفت‌وگویی با پایگاه خبری اتاق ایران در تشریح تصمیم اخیر بانک مرکزی و منتفی شدن افزایش سود سپرده‌های بانکی، وضعیت اقتصادی ایران را متفاوت از سایر اقتصادهای دنیا برآورد کرد و گفت: اگر در کشورهای اروپایی و یا آمریکا با نیم و 25 درصد کاهش نرخ سود، تحولات بزرگ اقتصادی صورت می‌گیرد، در ایران چنین وضعیتی حاکم نیست.

وی تصریح کرد: نمی‌توان انتظار داشت تنها با تغییر نرخ سود سپرده، وضعیت تورمی را بهبود ببخشیم. چون مجموعه‌ای از عوامل موجب شدند که تورم بالایی در اقتصادی ایران حاکم شود و این تنها منوط به نرخ سود نبوده و نیست. آن‌قدر مسائل و مشکلات در هم تنیده‌اند که برای حل یکی از آنها باید مجموعه‌ای تحولات در اقتصاد رخ دهد.

به باور او شاید در وضعیت رشد اقتصادی با کاهش نرخ سود بانکی بتوان شاهد اثرات مثبت آن در بازار باشیم به گونه‌ای که کاهش نرخ سود سپرده، نرخ بهره تسهیلات بانکی را کاهش می‌دهد و بدین ترتیب تولیدکننده با تسهیلات کم‌بهره، تولید خود را رونق می‌دهد و می‌تواند هزینه تمام شده کالای خود را هم کاهش دهد و این‌گونه، تورم سیر نزولی پیدا می‌کند؛ اما همه این اتفاقات در دوران ثبات رخ می‌دهد و نه امروز.

سلیمی شرایط امروز را با نرخ ارزی که تا 32 هزار تومان هم بالا رفت را شرایطی ویژه توصیف کرد که نباید در آن انتظار کاهش فشارهای تورمی، صرف کاهش نرخ سودهای بانکی را داشت. او معتقد است در وضعیتی که با همین نرخ بهره، بهای ارز تا 32 هزار تومان افزایش پیدا کرد و مجدد با همین نرخ بهره، بهای ارز تا 26 هزار تومان کاهش یافت و برگشت، یعنی هیچ‌یک از معیارهای اقتصادی همسو و در هم تنیده رفتار نمی‌کنند.

وی خاطرنشان کرد: در یک اقتصاد سالم، اگر جذب سپرده‌ها را بر اساس یک الگو انجام شود و به سوی تولید سوق پیدا کنند، به تدریج نرخ تورم کاهش پیدا می‌کند؛ حدود 15 سال پیش همین رویه در ایران اجرایی شد و تولید کشور به رونق رسید. اگر این روال اتفاق افتد، اقدام مثبتی است. ولی کاهش یک‌باره نرخ بهره در شرایط امروز به هیچ‌وجه نمی‌تواند به کاهش تورم و رونق تولید کمک کند. چون دیگر معیارها و شاخص‌های اقتصادی مهیا نیستند.

وی سپرده‌گذاری امروز مردم در بانک‌ها را نوعی فداکاری و ایثار افراد در حق سیستم اقتصادی کشور توصیف کرد و گفت: امروز با این میزان سود سپرده، سیستم بانکی به سپرده‌گذار ظلم می‌کند. چون در جایی که نرخ سود بانکی 18 درصد اما نرخ تورم 35 تا 40 درصد است یعنی هر ماه دو درصد از ارزش پول سپرده‌گذار کاهش می‌یابد و اینجا سپرده‌گذاری در بانک یعنی ایثار برای سیستم اقتصاد کشور.

رئیس انجمن سرمایه‌گذاری‌های مشترک ایرانی و خارجی مسئله دیگری که اتفاق افتاده را تغییر در نحوه محاسبه سود حساب‌های جاری دانست و ادامه داد: به تازگی اعلام کردند که 10 درصد سود سپرده‌های جاری نیز به کمترین میزان سپرده در طول یک ماه مربوط می‌شود که این روش، انگیزه‌ای است برای رفتن به سمت سپرده‌های بلندمدت.

   

منبع: اتاق خبر

کلیدواژه: سپرده گذاری در بانک نرخ سود بانکی کاهش نرخ سود سپرده گذاری بانک مرکزی سود سپرده نرخ بهره سپرده ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.otaghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اتاق خبر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۱۲۱۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

منابع محدود بانک‌های خراسان شمالی مشکل‌زا‌ شده است

رئیس سازمان مدیرت و برنامه‌ریزی خراسان شمالی گفت: منابع محدود بانک‌های خراسان شمالی برای فعالان اقتصادی مشکل‌زا‌ شده است. - اخبار استانها -

مرتضی بهزادفر در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در بجنورد با اشاره به اولویت‌های سال مشارکت مردم در جهش تولید اظهار داشت: یکی از حوزه‌های فعالیت مردم در استان خراسان شمالی حوزه کشاورزی در روستاهاست. 

وی افزود: باید تامین مالی از جمله تامین سرمایه ثابت و سرمایه در گردش برای تولید فراهم شده باشد تا بتوانیم در تولید به توفیقات خوبی دست پیدا کنیم. مطالعات دقیق علمی نشان می‌دهد در استان خراسان شمالی بخش خصوصی به شدت وابستگی به تسهیلات تکلیفی و منابع بانکی است که باید این منابع با سهولت در اختیار فعالان بخش خصوصی قرار بگیرد.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی خراسان شمالی گفت: متاسفانه بانک‌های استان از منابع محدودی برخوردارند و این موضوع برای بخش خصوصی و فعالان اقتصادی مشکلاتی را فراهم کرده است. فاصله زمانی درخواست فعالان  تا اعطای تسهیلات بسیار زیاد شده و این اختلال باعث عدم رونق بخش خصوصی و فعالیت‌های اقتصادی است.

بهزادفر ادامه داد: در بخش کشاورزی صندوق‌های حمایت مالی از کشاورزان ایجاد شده که در این بخش 51 درصد منابع مرتبط با مردم و باقی منابع دولتی است که مردم در ساده‌ترین حالت ممکن می‌توانند از این صندوق استفاده بکنند. در دو سال اخیر منابع صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی استان و شهرستان‌ها بسیار خوب بوده و با برنامه‌ریزی دولت تقویت این صندوق‌ها در سال 1403 در اولویت است و ساز و کار این صندوق‌ها بسیار ساده‌تر از ساز کار بانک‌هاست.

وی با بیان اینکه تامین مالی یکی از الزامات جدی تحقق شعار سال است و باید برای این موضوع در سطح ملی و استانی راهکارهای ویژه‌ای دیده شود و تصریح کرد: 30 درصد اقتصاد استان خراسان شمالی وابسته به روستاست و بیش از 45 درصد از جمعیت استان در روستاها ساکن هستند و به همین خاطر در سند توسعه استان خراسان شمالی در سال 1403 یکی از فصل‌های مهم بحث توسعه روستایی است. در این زمینه جزو استان‌های پیشرو هستیم که سندهای مرتبط با برنامه هفتم نیز در استان در حال انجام است. اجرای طرح توان افزایی جوامع محلی در استان در حال انجام است.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی خراسان شمالی ادامه داد: در این طرح با مشارکت مردم مدلی طراحی شده است که نظام تصمیم‌سازی از دل جوامع محلی بیرون آمده و مردم منابع اقتصادی را پای کار آورده٬ دولت نیز در این میان بخش تسهیلگری را بین مردم و بخش خصوصی و فعالان اقتصادی بر عهده دارد. از سوی دیگر بنا داریم تولیدات مردم به خوبی به بازار معرفی و در بازار دیده و به فروش برود در این مدل اتصال دقیق بازار به جوامع محلی مورد توجه است.

وی افزود: 15 نهاد دولتی و غیردولتی در بحث روستا در حال فعالیت هستند که متاسفانه بخش زیادی از این فعالیت‌ها همسو نیست و باید منابع تجمیع و فعالیت‌ها همسو شود تا اقتصاد روستایی به ویژه در استان خراسان شمالی با ایجاد زنجیره‌های تکمیلی راهبردی شکوفا شود.

انتهای پیام/311/.

دیگر خبرها

  • کدام بانک‌ها خدمت چک الکترونیکی را ارائه می‌دهند؟
  • گلایه استاندار کرمان از بانک‌های خصوصی
  • بانک ها با تسهیلات مسکن چه می‌کنند؟
  • دکتر ابراهیمی فرارسیدن سالروز تأسیس بانک سپه را تبریک گفت
  • ابراهیمی فرارسیدن سالروز تأسیس بانک سپه را تبریک گفت
  • مانور عجیب روی کاهش نقدینگی
  • منابع محدود بانک‌های خراسان شمالی مشکل‌زا‌ شده است
  • تجربه اخیر کاهش نرخ ارز در شرایط بحرانی بی‌سابقه بود
  • «همتی» در نقاب رییس بانک مرکزی سوئیس/سلطان چاپ پول چه کرد؟
  • چرا عمده مردم از دریافت وام بانکی محروم اند؟/سو استفاده بانک ها